Pozdravljeni!

Študentski svet fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo prireja tradicionalno tekmovanje v gradnji mostov iz špagetov z imenom »Ali je kaj trden most?!« oz. »How strong is the bridge?!«. Za tiste, kateri ga še ne poznate, to je največje tekmovanje, ki ga organiziramo na naši fakulteti in eno izmed največjih v Sloveniji. Tekmovanje je mednarodnega značaja, saj so nas v šestih letih (poteka od 2010) obiskali predstavniki mnogih univerz iz Evrope in bivše Jugoslavije (Avstrija, Češka, Romunija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija), tekmovanje v letu 2016 pa želimo nadgraditi s še širšo mednarodno udeležbo.

Do sedaj je tekmovanje potekalo skoraj izključno za študente gradbeništva, saj je bila bistvena nosilnost mostu. V letu 2016 želimo tekmovanje razširiti še na druge smeri naše fakultete in k sodelovanju povabiti tudi več arhitektov. Razmišljamo tudi o posebni kategoriji, kjer bi na podlagi strokovne komisije in ocen obiskovalcev izbrali naj(lepši/izvirnejši/…) most. Razmišljamo tudi o drugačnem načinu obremenjevanja mostov, drugačnem statičnem sistemu itd. Idej je veliko, vsekakor preveč za ta mail.

Organizacija, priprava in realizacija dogodka zahtevajo veliko dela, truda in znanja, ki ga en posameznik ni zmožen. Študentski svet vaše fakultete vas vabi, da pristopite k projektu in s svojim trudom in znanjem prispevate k realizaciji najboljšega projekta do sedaj. Vse tiste, ki želite pomagati v okviru tekmovanja, vabimo na sestanek, kjer bomo projekt pobliže predstavili, predstavili smernice za naprej, sestavili organizacijski odbor,… kot najpomembnejše pa se veselimo vaših mnenj in predlogov.

Sestanek bo v torek 5.1.2016,  v sejni sobi J1-420 (dekanat) ob 17:00.

 

VABLJENI!

 

ŠSFGPAAJKTM_banner