Nastja Belak

v. d. Prodekanje za študentska vprašanja FGPA UM

Uvodna beseda

Študentska leta so najbrž najlepša leta v našem življenju. Zelo pomembno je, da se pri izbiri študija odločite za študij preko katerega boste prišli do poklica, ki vas veseli. Študente Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM spremlja odlična povezanost, organiziranost, predvsem pa sposobnost, česar se večkrat ne zavedamo dovolj dobro. Na poti do končnega cilja, torej uspešno zaključenega študija, vas čaka mnogo odrekanja, dosti neprespanih noči in pa predvsem veliko doživetij.

Že s prvim študijskim dnem vas na fakulteti spremljajo tutorji študenti ter tutorji profesorji, ki vam s svojo pomočjo, s svojim navdihom in s svojimi izkušnjami, pomagajo, da se na fakulteti počutite ugodno in se čim hitreje vklopite v sam študij. Za ozaveščanje vaših pravic, ter za čim učinkovitejše reševanje težav v študijskem procesu za vas vestno skrbijo člani Študentskega sveta fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. V kolikor boste med študijem naleteli na kakršnekoli težave povezane s pedagoškim procesom, se brez skrbi obrnite na Prodekana za študentska vprašanja ali kateregakoli predstavnika Študentskega sveta.

Tekom svojega študija se boste lahko udeležili tudi številnih študentskih ekskurzij ( kot npr. Műnchen, Zagreb, Bratislava-Krakow, Beograd, Budimpešta,…), projektov (kot je npr. Ali je kaj trden most!?) in delavnic, saj imamo zelo aktivne člane Študentskega sveta, Društva študentov Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter Društva za razvoj prometa. Poleg napornega študija organiziramo tudi raznorazna druženja in zabave, saj sprostitev pride še kako prav in vam da dodaten zagon za študij.

Na fakulteti že kar v večini poučujejo predavatelji, ki so zelo poznani v stroki in nam lahko podajo ogromno količino znanja, saj odlično združujejo zahtevno teorijo s primeri iz prakse. Da pa vam dogajanje v praksi še bolj približamo, pa aktivni študentje redno skrbimo za organiziranje predavanj iz prakse, na katerih predavajo odlični strokovnjaki iz gospodarstva.

Sam študij je težak, a s pravim pristopom, z voljo do dela, ter željo po uspehu vam zagotavljamo, da boste brez težav prišli do poklica, ki vas bo veselil.