Društvo študentov Fakultete za gradbeništvo v sodelovanju z asist. Zoranom Pučkom in prof. dr. Milanom Kuhto organizira strokovno ekskurzijo na Dunaj, ki bo potekala od 10. – 11. decembra 2015. Predviden odhod iz Maribora bo v četrtek, 10. 12. 2015 ob 6:00 uri.

Na ekskurziji so bomo med drugim ogledali tudi podjetje Doka v Amstettnu, ki je eden največjih proizvajalcev opažnih sistemov. V Dubaju je s pomočjo opažev Doka zrasla najvišja stavba na svetu Burj Khalifa, za katero je Doka dobavila opaž za celotno jedro stavbe.

Na Dunaju si bomo ogledali nizkoenergijsko stavbo Plus-Energie-Bürohochhaus (http://www.tuwien.ac.at/en/news/news_detail/article/9083/)Tehnične Univerze na Dunaju, ter kampus (http://www.wu.ac.at/campus/architecture/en/ ) Ekonomsko poslovne Fakultete Dunaj, ki velja za vizijo modernega kampusa. Osrednja knjižnica in učilišče je delo znane arhitektke Zahe Hadid.

Prav tako pa si bomo ogledali znamenitosti Dunaja, ter doživeli predbožični utrip enega najlepših mest na svetu.

Cena dvodnevne ekskurzije je za študente FGPA samo 30€, v ceno pa je vključen avtobusni prevoz, nočitev z zajtrkom, ogled podjetja Doka v Amstettnu, voden ogled stavbe Plus-Energie-Bürohochhaus Tehnične Univerze na Dunaju, ter malica in kosilo prvi dan ekskurzije.

Na ekskurzijo se lahko prijavite preko spletnega obrazca:http://goo.gl/forms/Z1IVkVK2Zh

Pogoj za izvedbo ekskurzije je zadosten interes študentov. V primeru prevelikega števila prijav, bodo imeli prednost prej prijavljeni.