Humanitarna prireditev - zapleši za druge

14. januar 2015 Nazaj na galerijo

Študentje Fakultete za gradbeništvo UM so pod okriljem Študentskega sveta FG UM ter Društva študentov FG UM v sredo, 14. januarja 2015, na Štuku organizirali humanitarno prireditev v sodelovanju s humanitarnim društvom Sonček. Dogodek sta popestrila Matjaž Javšnik in Zoran Predin ter ples na vozičku Jana Berliča in Romane Marko, na dogodku pa se je zbralo kar več kot 300 obiskovalcev.

Zbrana denarna sredstva, katerih je bilo preko 1.500,00 eur, se bodo namenila zdravstvenim-terapevtskim kolonijam na Debelem Rtiču in Elerjih, v katere se vključujejo otroci in mladostniki s cerebralno paralizo. Tekom enotedenskih terminov so deležni s pomočjo specialnih pedagogov, nevrofizioterapevtov in spremljevalcev intezivnih nevrofizioterapevtskih obravnav ter delovne terapije. Ob vsem tem pa spoznavajo in se urijo v vsakodnevnih veščinah za samostojnejše življenje.
Organizatorji se ob tej priliki zahvaljujejo vsem, ki so prispevali svoj delež po najboljših možnih močeh, predvsem pa Zavodu Štuk za prostor, kakor tudi vsem nastopajočim in obiskovalcem humanitarne prireditve.
Iskrena hvala!