Humanitarna prireditev - Jaz grem naprej, za sanje živim

12. januar 2016 Nazaj na galerijo

Študentje pod okriljem Študentskega sveta FGPA UM ter Društva študentov FGPA UM vsako leto poskušamo izvesti čim več najrazličnejših projektov, za katere si prizadevamo, da bi postali stalnica na urniku našega obštudijskega življenja, ter bi bili v ponos vsem študentov in zaposlenim na fakulteti. Eden izmed sedaj že tradicionalnih, uspešnih in ponosnih projektov je organizacija in izvedba humanitarne prireditve, ki smo jo letos izvedli že šesto leto zapored.

Letošnja sredstva smo zbirali v sodelovanju s Centrom Naprej, centrom za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo Maribor, kjer izvajajo različne storitve in programe dolgotrajne rehabilitacije, namenjene osebam s pridobljenimi možganskimi poškodbami in njihovim svojcem. Naslov letošnjega humanitarnega projekta je bil »JAZ GREM NAPREJ, ZA SANJE ŽIVIM«.

V sklopu celotnega humanitarnega projekta so študentje fakultete pomagali varovancem Centra Naprej pri njihovih terapevtskih delavnicah in zbirali sredstva s prodajo skodelic in vstopnic za zaključno prireditev. Zaključna prireditev se je izvedla v torek, 12. januarja 2016 na Štuku, v Mariboru, s pričetkom ob 19.00 uri. Dogodek je bil ponovno dobro obiskan, saj si je stand up nastop Tina Vodopivca in Gašperja Berganta, ter glasbeni nastop Trkaja ogledalo okrog 200 ljudi. Na dogodku smo študentje tudi prikazali utrinke preteklih humanitarnih prireditev in utrinke s pomoči v terapevtskih delavnicah.

Celotni znesek vseh zbranih sredstev je presegel pričakovanja organizatorjev, saj smo zbrali okrog 2.000,00 EUR, ki bodo v celoti namenjena Centru Naprej, natančneje za projekt letovanja njihovih varovancev na morju. Organizatorji humanitarnega projekta se za vse donacije in podporo zahvaljujemo Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa, Rotaract klubu Maribor, Društvu za razvoj prometa, Društvu študentov FGPA UM, Zavodu Štuk Maribor in vsem zaposlenim ter študentom Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM.